ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 21:09

Ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τίμησε τόν Καθηγητή Χειρουργικῆς κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο

       

     Τον Καθηγητή Χειρουργικής κ. Γεώργιο Σωτηρόπουλο τίμησε σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας, στον οποίο ο ιατρός διακονεί το Ιερό Αναλόγιο.

   Κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αντώνιος συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Συριανό, τους Εφημερίους του Ναού και τους Ιεροδιακόνους του.

     Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στο Τριώδιο και στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή της παραβολής του Τελώνου και του Φαρισαίου, τονίζοντας την αρετή της ταπεινοφροσύνης. «Οι πρωτόπλαστοι απομακρύνθηκαν από τον Θεό, εξαιτίας της επάρσεως και του εγωισμού τους, όπως και άλλα πρόσωπα μέσα στην Καινή Διαθήκη, χάνοντας την κοινωνία τους με τον Θεό». «Ο εγωισμός του ανθρώπου, σήμερα θέλει να επιβάλει στους άλλους, μέσω ενός άκρατου δικαιωματισμού, το πάθος του», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Όλοι μας έχουμε πάθη, αλλά οφείλουμε ως χριστιανοί να γονατίσουμε μπροστά στον Θεό και να του ζητήσουμε να μας απαλλάξει από την δουλεία των παθών μας», κατέληξε.

  Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των φονευθέντων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

     Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Αντώνιος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του λαμπρού επιστήμονα, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Σωτηρόπουλου και ιδιαιτέρως στο μεγάλο επίτευγμα που επέτυχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, της μεταμόσχευσης ήπατος από ζώντα δότη (πατέρα) στην 23χρονη ασθενή (κόρη). Συνάμα, αναφέρθηκε στην σεμνότητα που τον διακρίνει σαν άνθρωπο, αλλά και στο πλούσιο βιογραφικό του. Τέλος, του απένειμε επαινετικό πιττάκιο και του ευχήθηκε ο Θεός να τον οδηγεί επ΄ ευεργεσία και ίαση των ανθρώπων.

      Να σημειωθεί, ότι ο Ιατρός κ. Σωτηρόπουλος, πέραν της λαμπρής ιατρικής του καριέρας, κατέχει Πτυχίο Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, Πτυχίο κλασικού πιάνου, Πτυχίο ωδικής/κλασικού τραγουδιού, είναι Αναπλ. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, διακονεί αφιλοκερδώς το Ιερό Αναλόγιο ως Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας και είναι παντρεμένος με τρία τέκνα. (ολόκληρο το βιογραφικό).

    Παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, καθώς και ο κ. Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος, ομότιμος Καθηγητής Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ και πατέρας του τιμηθέντος ιατρού.

 

Πηγή & φωτογραφικό άλμπουμ: www.arxon.gr

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 08:46

Πολυμέσα

Copyright © 2023 Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 

Αναζήτηση