Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 11:44

Ἦμουν ἕνας "Μάρτυρας"

Γράφτηκε από Διαχείριση περιεχομένων ιστοτόπου• Οικον. π. Χαράλαμπος Κοκολάκης, Επιμέλεια αντιαιρετικών άρθρων• Οικον. π. Ιωάννης Αλεβιζόπουλος
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του Leonard A. Chretien 

 

ΗΜΟΥΝ ΕΝΑΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ


Ως ένας απ’ τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», γνώριζα ότι είχα την «αλήθεια». Βαπτίστηκα σαν «Μάρτυρας του Ιεχωβά» το 1960 σε ηλικία 26 ετών με την σύζυγό μου Μάρτζορι. Είχαμε μελετήσει μαζί με τους Μάρτυρες και ήμασταν προσήλυτοι. Σαν μέλος με καλή υπόληψη, υπηρέτησα σαν ένας διορισμένος Πρεσβύτερος συνάθροισης από το μέσον της δεκαετίας του 1970. Ήμουν τακτικός στην υπηρεσία αγρού πόρτα-πόρτα, διοργάνωνα κατ’ οίκον Γραφικές μελέτες, και έκανα όλα όσα η Εταιρία Σκοπιά απαιτεί. Ακόμα η Μάρτζορι και εγώ μεγαλώσαμε το παιδί μας σαν ένα Μάρτυρα και προσμέναμε με χαρά να επιβιώσουμε από τον Αρμαγεδδώνα σε μια ατελεύτητη ζωή πάνω σε μια παραδεισένια γη.

 

ΕΠΙΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑ

Από το μέσον της δεκαετίας του 1960 η Εταιρία είχε υποδείξει το 1975 σαν το έτος για το τέλος του παρόντος παγκόσμιου συστήματος. Οι εκδόσεις εκείνου του καιρού ήταν πολύ καθαρές σχετικά με αυτό, και επίσης διδασκόμασταν τις ίδιες προβλέψεις στις συναθροίσεις μας και στις μελέτες βιβλίου. Ακόμη, επειδή διδασκόμασταν ότι μόνο Μάρτυρες με καλή υπόληψη θα επιβίωναν απ’ τον Αρμαγεδδώνα, το 1972 πουλήσαμε μια επιτυχημένη επιχείρηση και το σπίτι μας το 1974 έτσι ώστε να μπορέσουμε πιο ολοκληρωμένα να υπηρετήσουμε τον Ιεχωβά στον λίγο καιρό που απέμενε.

Ευνόητα, πολλοί Μάρτυρες είδαν να διαψεύδονται οι προσδοκίες τους και απογοητεύτηκαν όταν το 1975 ήρθε και πέρασε. Έγινα καχύποπτος όταν η Εταιρία Σκοπιά αρνήθηκε την ευθύνη για τις προβλέψεις που και κηρύχτηκαν και τυπώθηκαν την προηγούμενη δεκαετία. Αντιθέτως, έριξαν το φταίξιμο για την ανεκπλήρωτη προφητεία πάνω σε ό,τι αποκάλεσαν «υπερενθουσιώδη μέλη»!

 

ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΒΑΘΥΤΕΡΑ

Καθώς εξέταζα άλλες χρονολογίες που η οργάνωση είχε τάχα προφητεύσει το τέλος του κόσμου, αποφάσισα να εξετάσω αυτές τις προφητείες μόνος μου. Η Εταιρία Σκοπιά φυσικά, δεν ανέχεται μια κριτική ανάλυση της ιστορίας της ή της διδασκαλίας της, λογοκρίνοντας αυστηρά όποιον το προσπαθεί. Επειδή η ζωή μου σαν ένας Πρεσβύτερος δεν μου επέτρεπε τον χρόνο που χρειαζόμουν για την έρευνα, παραιτήθηκα ως Προεδρεύων Επίσκοπος από την συνάθροισή μου. Αυτή ήταν μια σοβαρή και πολύ σημαντική απόφαση.

Έτσι άρχισε μια οδύσσεια έρευνας και εξονυχιστικής εξέτασης των περασμένων προφητειών και διδασκαλιών της Εταιρίας Σκοπιά. Η σύζυγός μου και εγώ αναπτύξαμε μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη από παλαιά έντυπα της Εταιρίας Σκοπιά και ανακαλύψαμε μερικούς απίστευτους ισχυρισμούς που έγιναν από την Εταιρία.

Η Εταιρία είχε διδάξει ότι ο κόσμος θα τελείωνε το 1914. Όταν το 1914 ήρθε και έφυγε, ο Πρόεδρος Κ.Τ.Ρώσσελ άλλαξε την χρονολογία σε 1915, έπειτα σε 1918. Αργότερα, ο δεύτερος Πρόεδρος Τ.Φ.Ρόδερφορδ επέλεξε το 1925 για το τέλος του κόσμου και ισχυρίστηκε ότι οι Αβραάμ, Ισαάκ, Ιακώβ και άλλοι «αρχαίοι αριστείς» θα ανασταίνονταν το 1925 για να εισάγουν τον νέο κόσμο!

Το 1929 ο Ρόδερφορδ, ακόμα πεπεισμένος για την ανάσταση των «αρχαίων αριστέων», έχτισε μια έπαυλη για αυτούς στο Σαν Ντιέγκο, ονομάζοντας την οικία σε Μπεθ Σαρίμ, «Οίκο Αρχόντων». Τελικά πέθανε στην οικία το 1942 λίγο μετά που διακήρυξε ότι το τέλος του κόσμου ήταν μόνο μήνες μακριά.

Η Εταιρία Σκοπιά τώρα διδάσκει ότι ο κόσμος μόνο μπήκε στο καιρό του τέλους του το 1914, θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή από την αποτυχημένη προφητεία για εκείνο το έτος. Η τρέχουσα διδασκαλία είναι ότι η γενεά που είδε τα γεγονότα του 1914 θα δει το τέλος του κόσμου.

Όλα αυτά και περισσότερα έκαναν την Μάρτζορι και εμένα να συνειδητοποιήσουμε ότι η Εταιρία Σκοπιά είναι μια οργάνωση «ψευδοπροφήτης», που ταιριάζει τέλεια στον βιβλικό ορισμό του ψευδοπροφήτη στο Δευτερονόμιο 18:21-22: «Και αν πεις στην καρδιά σου: Πώς θα γνωρίσουμε τον λόγο, που ο Κύριος δεν μίλησε; Όταν κάποιος προφήτης μιλήσει εξ ονόματος του Κυρίου, και ο λόγος δεν γίνει ούτε συμβεί, αυτός είναι ο λόγος που ο Κύριος δεν μίλησε; τον μίλησε ο προφήτης μέσα από υπερηφάνεια; δεν θα φοβηθείτε απ’ αυτόν».

Σαν αποτέλεσμα, εμείς παραδώσαμε την επίσημη επιστολή διακοπής της σχέσης μας με την Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά. Φυσικά, άρχισαν να μας αποφεύγουν πλήρως οι Μάρτυρες φίλοι μας τους οποίους γνωρίζαμε για χρόνια.

 

Πηγή:

Leonard A. Chretien P.O.Box 8007, La Jolla, CA 92038, USA.

Μεταφράστηκε κατόπιν αδείας από την INTERNATIONAL TRACT SOCIETY (ITS) , Garland Texas, USA.

Τίτλος πρωτότυπου: I AM A WITNESS. © ITS 

Ανακτήθηκε από:  www.christianbooks.gr (μη Ορθόδοξο κείμενο)

 

Διαβάστηκε 90 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 11:42

Copyright © 2023 Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας 

Αναζήτηση