Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
 
Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

KOΡΩNΟIOΣ

H πανδημία των ΜΜΕ
Η πληθώρα των ΜΜΕ στην εποχή μας δίνουν τη δυνατότητα να παρέχεται πολύ γρήγορα η πληροφόρηση στο λαό . Η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, οι εφημερίδες, το ιντερνέτ και τα περιοδικά, καλύπτουν ευρύτατο φάσμα ενημέρωσης. Με την ποικιλόμορφη πληροφόρηση, τη διαφήμιση ή την προπαγάνδα διαμορφώνεται αντίστοιχη κοινή γνώμη. Ιδιαίτερη, βέβαια, επίδραση στην αποκρυστάλλωσή της ασκεί η τηλεόραση, που με τον ήχο και την εικόνα μαγεύει τους τηλεθεατές, τους επηρεάζει και τους προδιαθέτει θετικά ή αρνητικά για πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις.
 
Μαρτυρία νοσοκομειακού ιερέα
Με ειδοποίησαν να πάω να κοινωνήσω έναν ασθενή στο τάδε δωμάτιο με το τάδε όνομα. Όταν πήγα, αντίκρισα ένα αδύνατο και πολύ ταλαιπωρημένο παλικάρι. Τα χείλη του, η γλώσσα του και γενικώς όλη η στοματική του κοιλότητα ήταν γεμάτα πληγές.
 
Μια ενδιαφέρουσα ιατρική άποψη
Κείμενο που υπογράφει ο Αλέξανδρος Παναγιώτου. Ιατρός Κυτταρολόγος. «Κάποια πράγματα δεν γίνεται να μην λέγονται… έστω κι αν είναι αυτονόητα ακόμα και για τριτοετείς φοιτητές Ιατρικής (στο τρίτο έτος διδασκόμαστε την Μικροβιολογία)…» 1. Όλοι οι ιοί εξασθενούν όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, ειδικά το καλοκαίρι μας απασχολούν ελάχιστα έως καθόλου.
 
ΠΡΟΣ ΠΑΣΑΝ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ
Κινούμενος πάλι μόνο από αγάπη και πόνο προς πάσαν κατεύθυνση χωρίς να θέλω να ελέγξω η να διδάξω κανέναν, επιλέγω το λαλῆσαι, γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να καταθέσω στην αγάπη σας ορισμένες σκέψεις, διαπιστώσεις και προβληματισμούς σχετικά με σειρά συζητήσεων και απόψεων μέσω της «πανδημίας» που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν τοποθετηθεί πολλοί, εύστοχα η άστοχα, για την Θ. Ευχαριστία και τον τρόπο μετάδοσης του Σώματος και του Αίματος του Κυρίου.
 
Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ
Μητροπολίτου Γλυφάδας Ἀντωνίου Κάθε φορά πού συμβαίνει μία πανδημία τά τελευταῖα χρόνια, ὅπως ἡ γρίππη τῶν πτηνῶν, μετά τῶν χοίρων, ὕστερα ὁ SARS, ὁ MARS κ.λπ., ἀρχίζουν διάφοροι νά διαδίδουν ἀνευθυνουπεύθυνα, ὅτι δῆθεν μεταδίδεται ἡ ἀρρώστια μέ τήν Θεία Κοινωνία.
 

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου Αγαπητοί μου αδελφοί, Η Εκκλησία μας δυό χιλιάδες χρόνια μεταδίδει τη Χάρη των μυστηρίων της με τον γνωστό τόσο ανθρώπινο και ταυτόχρονα ευλογημένο τρόπο προς «ίασιν και θεραπείαν ψυχής και σώματος». Ποτέ δεν προβληματίστηκε με τη σύγχρονη λογική της ασεβούς αμφισβήτησης, αλλά καθημερινά ζει με την εμπειρία της επιβεβαίωσης ενός μεγάλου θαύματος. Είναι δυνατόν η κοινωνία του Θεού να γίνει αιτία ασθένειας ή παραμικρής βλάβης;
 

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ...
Να ανοίξουν οι Εκκλησίες ζητούν με επιστολή που έστειλαν προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας 152 επαγγελματίες υγείας στην Κύπρο.
 

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος: Αισθάνο΅αι σαν πατέρας που έχασε τα παιδιά του
 
Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά
Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά "Σήμερα φθάσαμε σε μεγάλη ολιγοπιστία, σε άρνηση αλλά και βλασφημία του Χριστού μας και των αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας μας. Αντί να γονατίσουμε, και με πίστη θερμή και μετάνοια να ζητήσουμε άρση της επιδημίας από την Παντοδυναμία και την Αγάπη του Χριστού μας,
 
 
 
ΕΥΧΗ ΔΙΑ ΛΟΙΜΙΚΗΝ ΝΟΣΟΝ
Κύριε, ὁ Θεὸς τοῦ ἐλέους, ὁ πάσης ἀγαθότητος χορηγός, ὁ τῶν θαυμασίων Θεός, ὁ τῶν οἰκτιρμῶν Πατήρ, ὁ τῆς συμπαθείας λιμήν, ἡ τῆς φιλανθρωπίας ἀκένωτος πηγή, ὁ ἰατρός καί θεραπευτής τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν, ὁ λόγῳ μόνῳ θεραπεύσας χωλούς, τυφλούς, κωφούς, παραλύτους, λεπρούς καί ἐκ παντοίων ἑτέρων νόσων κατατρυχομένους, Οὗ ἐν τῇ χειρὶ ἡ πνοὴ πάντων τῶν ζώντων, Σοῦ δεόμεθα, θαρροῦντες εἰς τήν ἀνεξιχνίαστον καί φιλάνθρωπον ἀγαθότητά Σου καί προβαλλόμενοι ὡς μεσίτας τήν Πανάχραντον Ἀειπάρθενον Θεοτόκον καί Πάντας τούς Ἁγίους, εἰς τούς ὁποίους ἐδωρήσω χάριν ἰαματικήν, ταπεινῶς Σέ παρακαλοῦμεν, ἔπιδε εὐμενεῖ καὶ ἱλέῳ ὄμματι ἐφ̉ ἡμᾶς, τούς ὑπό προσφάτως ἐνσκηψάσης νόσου λοιμικῆς δεινῶς κατατρυχομένους καὶ κατάπεμψον ἡμῖν τὰ ἐλέη Σου τά πλούσια.
 
 
 
 

Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας