Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ»

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH

του Mike Rothschild(*)

 

Όσες κι αν είναι οι πραγματικές ασθένειες, όσοι κι αν είναι οι πραγματικοί γιατροί που εργάζονται για την καταπολέμησή τους και οι πραγματικοί ερευνητές που αναπτύσσουν πραγματικές θεραπείες γι᾿ αυτές, η ιατρική αγυρτεία πάντα θα υπάρχει. Φαίνεται ότι η εναλλακτική ιατρική είναι η πιο πρόσφατη εκδήλωση αυτής της τάσης, με πλήθος «θεραπείες» και «καθαρισμούς» του συρμού, που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους χρήστες μια γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην ολική ευεξία και το τέλειο «τσι». Το μόνο πρόβλημα; Αυτές οι μυθικές συνταγές υγείας έχουν ελάχιστη επιστημονική βάση. Ποιες εναλλακτικές θεραπείες είναι απλές ανοησίες;

[....]

 

1. Αλατοσπήλαια

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ:

Γνωστή και ως αλατοθεραπεία, αυτή η πρακτική περιλαμβάνει την παραμονή σε μια αίθουσα που έχει σχεδιαστεί για να μιμείται το περιβάλλον ενός υπόγειου, ζεστού χώρου, εμπλουτισμένου με αλάτι. Εκεί χαλαρώνεις, κάνεις βαθιές εισπνοές και αφήνεις να διαπεράσουν το σώμα σου οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού που περιέχεται στους ατμούς.

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

...Δεν υπάρχει καμμία αποτοξινωτική ή θεραπευτική ιδιότητα που να επενεργεί σε όσους κάθονται μέσα σε αλατοσπήλαια, παρά τα όσα υποστηρίζουν διάφορες Ρωσικές μελέτες. Η γη της Ρωσίας φιλοξενεί ένα μεγάλο αριθμό φυσικών σπηλαίων από αλάτι, και είναι λογικό οι εμπνευστές αυτής της θεραπείας να υπερασπίζονται το έργο τους σε επιστημονικά περιοδικά. Δυστυχώς για τα αλατοσπήλαια της Ρωσίας, αυτές οι μελέτες δεν είναι τυχαιοποιημένες και δεν έχουν ποτέ δημοσιευθεί σε κάποιο έγκυρο αγγλόφωνο επιστημονικό περιοδικό. Επίσης, δεν έχουν ποτέ επαναληφθεί, κάτι που αποτελεί ζωτικό στοιχείο μιας καλής επιστημονικής μελέτης.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα αλατοσπήλαια ίσως είναι επιβλαβή για όσους πάσχουν από άσθμα, γιατί το αλάτι μπορεί να ερεθίσει τους πνεύμονες. Κάθε αναφορά στις ευεργετικές επιδράσεις της αλατοθεραπείας και των αλατοσπηλαίων, πέραν της χαλάρωσης που προσφέρουν, πρέπει συνεπώς να αντιμετωπίζεται με μια γερή δόση σκεπτικισμού.

[....]

2. Φυτικές «Πέρλες» ή Μπάλες Βοτάνων Αποτοξίνωσης της Μήτρας

3. Αποτοξινωτικά Επιθέματα Πελμάτων

4. Ανθοϊάματα Μπαχ

5. Θερμική Πηλοθεραπεία με Φύκια

6. Καθαρισμός Παχέος Εντέρου

7. Βεντουζοθεραπεία

8. Νηστεία με Χυμούς

9. Ελαιοκάθαρση για αποτοξίνωση

10. Ψυχική Χειρουργική

11. Αρωματοθεραπεία

12. Τόνωση του Ανοσοποιητικού Συστήματος

13. Φυσική Υγιεινή

14. Βραχιόλια Ιόντων

15. Χηλίωση

16. Ωτοκέρωση (Θερμο-ακουστική θεραπεία)

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για αναλυτική εξήγηση της ταυτότητας και αναποτελεσματικότητας των προαναφερθεισών μεθόδων και προς αποφυγή παρανοήσεων, συνιστούμε τη μελέτη του πρωτότυπου Αγγλικού κειμένου.

 

(*) Ο Mike Rothschild είναι συγγραφέας και επιμελητής κειμένων, που ζει στην Pasadena. Το αντικείμενό του είναι οι απάτες, οι θεωρίες συνωμοσίας, οι παραπλανητικές ειδήσεις και οι παροδικές «μανίες» που κυριαρχούν στη μαζική κουλτούρα.

 


 

(Πηγή: www.ranker.com/list/alternative-medicine-myths/mike-rothschild)

(Διεύθ.: http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro={FBAAD040-FF38-4755-8070-736E1CB865DC})

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας