Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 διοργανώνεται τριήμερο φεστιβάλ με τον τίτλο «Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού. Είναι καλή η αλληλεγγύη και η συνεργατική οικονομία, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή. Καλύτερη βέβαια και ανώτερη είναι η χριστιανική αλληλεγγύη και η αληθινή χριστιανική ζωή που μεταμορφώνει τους ανθρώπους, ώστε να εφαρμόζουν εν ελευθερία και Αγάπη μοντέλα κατανομής των αγαθών σε όλους, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Καλή και αναγκαία είναι και η δυνατότητα καλλιέργειας στον κήπο, το μπαλκόνι, την ταράτσα, χωρίς να δεσμεύεται η ελευθερία των ανθρώπων. Λανθασμένη και επικίνδυνη, όμως, είναι η χρησιμοποίηση των εννοιών της αλληλεγγύης και της συνεργατικής οικονομίας για την προώθηση ανατολικοθρησκευτικών και αποκρυφιστικών θεωριών, μεθόδων και δικτύων, όπως συμβαίνει στο εν λόγω φεστιβάλ.

Καλούμε τους Χριστιανούς, αλλά και όλους τους ανυποψίαστους, καλοπροαίρετους συμπολίτες μας που προτίθενται να μετέχουν σε αυτό και σε παρόμοια φεστιβάλ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Στο φεστιβάλ εντοπίζονται ομιλίες, εργαστήρια και προβολές ταινιών που προωθούν τον αποκρυφισμό, τον γκουρουισμό, τις εναλλακτικές ψευδοθεραπείες και αποκρυφιστικές μεθόδους καλλιέργειας, όπως η βιοδυναμική γεωργία και η μόνιμη καλλιέργεια (permaculture). Αρκετές από τις διοργανώτριες ομάδες κινούνται σε χώρο εξωχριστιανικό και προωθούν τις ασυμβίβαστες με τη χριστιανική πίστη και ζωή μεθόδους της γιόγκα, των πολεμικών τεχνών, της ρεφλεξολογίας κ.λπ. Να προσεχθούν ιδιαίτερα οι λεγόμενες εναλλακτικές κοινότητες και τα οικολογικά χωριά, διότι εκεί η οικολογική διαβίωση συνδέεται συνήθως με ανατολικο-θρησκευτικά πιστεύω και αποκρυφιστικές πρακτικές.

Σε εποχές σύγχυσης οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση και να μην επιτρέπουμε τη δέσμευση της ελευθερίας μας, ούτε μέσω διακηρύξεων για την ποινικοποίηση των καλλιεργειών, αλλά ούτε και τη δέσμευση του θείου δώρου της πνευματικής ελευθερίας μας, μέσω ύπουλου και κρυμμένου προσηλυτισμού.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας