Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΒΕΛΓΙΟ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ HERBALIFE (ΧΕΡΜΠΑΛΑΪΦ)

 

Στις 23 Νοεμβρίου 2011, το δικαστήριο εμπορίου των Βρυξελλών δικαίωσε τον οργανισμό για την υπεράσπιση των καταναλωτών Test-Achats (Έλεγχος Αγορών), ο οποίος εκτιμούσε ότι το σύστημα πώλησης της Herbalife ήταν «παράνομο». Έπειτα από 7 χρόνια δικαστικής διαμάχης, η αμερικανική εταιρεία καταδικάστηκε να σταματήσει αυτή την πρακτική με ποινή προστίμου από 5.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ (μάξιμουμ) για διαπιστωμένη παραβίαση.

Η εταιρεία Herbalife «είναι ένας από τους μεγάλους παράγοντες της αγοράς προϊόντων αδυνατίσματος και διατροφικών συμπληρωμάτων» στο Βέλγιο. Το σύστημα πώλησής της στηρίζεται «σε ένα εξαιρετικά απλωμένο δίκτυο» το οποίο αριθμεί «περισσότερους από ένα εκατομμύριο διανομείς» στην Ευρώπη, την Ασία και την αμερικανική ήπειρο.

Αυτοί που είναι στην καρδιά του συστήματος είναι οι διανομείς. Στην ετυμηγορία του, το δικαστήριο εμπορίου εξηγεί ότι «ο καταναλωτής πρέπει να γίνει διανομέας, για να αποκτήσει τα προϊόντα σε ενδιαφέρουσα τιμή. Ο καταναλωτής, ο οποίος σκέφτεται ότι έχει ανάγκη τα προϊόντα της Herbalife, είναι αναγκασμένος να επιστρέψει στο σύστημα ή πρέπει να πληρώσει πολλά για τα προϊόντα και αυτός ο τρόπος είναι αδικαιολόγητος και ανεξήγητος».

 


 

(Πηγή: UNADFI (Εθνική Ένωση Οργανισμών για την Υπεράσπιση των Οικογενειών και του Ατόμου από τις Σέκτες), http://www.unadfi.org/belgique-la-societe-herbalife.html)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας