Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ “ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ”: “ΙΑΤΡΙΚΗ” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»

 

Το Σάββατο, 17 Μαΐου 2014, διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Ημερίδα από την Εστία Πατερικών Μελετών, υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β., με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και λαϊκών, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο.

Την εναρκτήρια προσευχή και κήρυξη της Ημερίδας έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλος, ψάλλοντας το Χριστός Ανέστη και διαβάζοντας μία σύντομη εισαγωγική ομιλία. Στη συνέχεια, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σαράντης Σαράντος έκανε μία εισαγωγική αναφορά στο πλαίσιο του συνεδρίου και έκλεισε με ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή του.

Το συντονισμό της Ημερίδας είχε ο κ. Παναγιώτης Κίκιλης, Ιατρός Νεφρολόγος, Διευθυντής μονάδος αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της Καλύμνου. Στο σύντομο χαιρετισμό του συντονιστή, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις από κάποιους ομοιοπαθητικούς.

Ακολούθησαν Μουσικοί Εκκλησιαστικοί Ύμνοι από τη Χορωδία «Εν Ψαλτηρίω».

Την πρώτη εισήγηση της Ημερίδος έκανε ο Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Διδ. Θεολογίας - Πτυχ. Φιλοσοφίας, με θέμα: «Θεωρητική τεκμηρίωση της Ομοιοπαθητικής κατά τούς διδασκάλους της».

Τη δεύτερη εισήγηση έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Καρακατσάνης, καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Επιστημονικός και πνευματικός έλεγχος της Ομοιοπαθητικής».

Την τρίτη εισήγηση έκανε ο κ. Μιχαήλ Ράλλης, καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Σκευάσματα-Προϊόντα των Εναλλακτικών “θεραπειών” στα Φαρμακεία».

Την τέταρτη εισήγηση είχε η κ. Κωνσταντίνα Αλεβίζου, Ιατρός - Μικροβιολόγος, Εκπαιδευτικός, με θέμα: «´Αλλες ευρέως διαδεδομένες εναλλακτικές “θεραπείες”».

Την πέμπτη και τελευταία εισήγηση, πριν το διάλειμμα, είχε ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας, Δρ. Θεολογίας, με θέμα: «Ενέργειες; Ποιες ενέργειες; Θεραπευτές ή μέντιουμ; Απάτη ή marketing;» (η εισήγηση εδώ)

Aκολούθησε εικοσάλεπτο διάλειμμα. Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Κρίππας, Δρ. Νομικής - Συνταγματολόγος, ανέπτυξε το θέμα: Οι περιπτώσεις ασκήσεως προσηλυτισμού ή άλλων αξιοποίνων πράξεων δια των εναλλακτικών «θεραπειών».

Επακολούθησε συζήτηση. Ο συντονιστής κ. Κίκιλης διάβαζε τις γραπτές ερωτήσεις που είχε καταθέσει στην γραμματεία της Ημερίδας το κοινό και οι κεντρικοί ομιλητές της Ημερίδας έδιναν απαντήσεις. Λόγω της πληθώρας των ερωτημάτων, απαντήσεις θα δοθούν και διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.orthros.eu. Τέλος, ο π. Βασίλειος Κοκολάκης ανέγνωσε τα πορίσματα της Ημερίδας.

Μετά την απονομή αναμνηστικών δώρων στους ομιλητές, από την Εστία Πατερικών Μελετών, η Ημερίδα έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ημερίδα καλύφθηκε απευθείας ραδιοφωνικά, από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, και θα αναμεταδοθεί ολόκληρη από τον τηλεοπτικό σταθμό Αχελώος TV. Tα πρακτικά της Ημερίδος θα μεταβιβασθούν καθηκόντως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε όποιον καλοπροαίρετα αναζητεί την αλήθεια.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας