Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου 2013 θα λάβει χώρα στην περιοχή του Ελληνικού, στην Aikido Academy, φεστιβάλ με τίτλο «Το ΄Ανθισμα της Θεάς – Η Δύναμη της Αγάπης». Το φεστιβάλ διαφημίζεται ότι θα περιλαμβάνει «μια σειρά από Βιωματικά Σεμινάρια, Ομιλίες, Δρώμενα... [που] θα σας παροτρύνουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας, θα σας εισάγουν σε ένα εναλλακτικό μονοπάτι που θα σας οδηγήσει στο Φως και την Αγάπη».

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους πιστούς Χριστιανούς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, ότι οι ομιλίες και οι πρακτικές του εν λόγῳ φεστιβάλ βασίζονται στις ανατολικές θρησκείες και τον αποκρυφισμό. Δεν νοείται πιστός Χριστιανός να μετέχει σε τελετές λατρείας της Αθηνάς, σε διαλογισμούς, γιόγκα και πολεμικές τέχνες, ή να παρακολουθεί ομιλίες για αστρολογία, κάρμα, ρεφλεξολογία και εναλλακτικές/αποκρυφιστικές θεραπείες. Όλα αυτά διαφημίζονται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ «Το ΄Ανθισμα της Θεάς» και οδηγούν με βεβαιότητα στο σκότος του αποκρυφισμού και στην απώλεια της Αλήθειας και της Αγάπης, που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το φεστιβάλ αυτό, όπως και άλλα παρόμοια φεστιβάλ, κρύβουν πνευματικούς κινδύνους και κινδύνους για τη σωματική και ψυχική υγεία. Θα θέλαμε επίσης να τονίσουμε ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη πίστη και ζωή. Οι Χριστιανοί, αλλά και κάθε καλοπροαίρετος πολίτης, πρέπει σήμερα να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, για να μη χάσουν το θεόσδοτο δώρο της πνευματικής τους ελευθερίας.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας