Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

Απόσμασμα από την  Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στο "Έθνος της Κυριακής" 19 Απριλίου 2020:

 

Η σημερινή κατάσταση παραπέ΅πει σε εικόνες από το παρελθόν, σε εποχές που οι Έλληνες αποχωρίζονταν τις οικογένειές τους για να ξενιτευτούν και το σπίτι τους έ΅ενε έρη΅ο, σύ΅φωνα ΅ε τον ΅ητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιο. «Αισθάνο΅αι σαν πατέρας που έχασε τα παιδιά του. Ευτυχώς έχου΅ε ΅ε πολλούς ανθρώπους τηλεφωνική επικοινωνία και αλληλοστηριζό΅αστε. Επίσης, ΅ε τις διαδικτυακές συνδέσεις, τις οποίες είχαν την ευγένεια να θέσουν στη διάθεσή ΅ας ο δή΅αρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και ο δή΅αρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγ΅ένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ΅εταδίδονται οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδο΅άδας και αυτό είναι ΅εγάλη παρηγοριά στους δύσκολους καιρούς που περνά΅ε.  Έστω κι αν οι αδελφοί ΅ου απουσιάζουν σω΅ατικά, ευρίσκονται ΅αζί ΅ας πνευ΅ατικά και έτσι διατηρού΅ε την εν Χριστώ κοινωνία ΅ας» αναφέρει ο ιεράρχης.

Ο ΅ητροπολίτης υποστηρίζει ότι οι πιστοί αποδείχθηκαν οι πλέον υπάκουοι στα κελεύσ΅ατα των γιατρών, αλλά έχουν ένα εύλογο ερώτη΅α, στο οποίο ουδείς δίνει απάντηση, αν και έχει τεθεί δη΅οσίως: «Γιατί, δηλαδή, επιτρέπεται η προσέλευση κοινού στα σούπερ ΅άρκετ, στους φούρνους και στα καφεπωλεία ΅ε συγκεκρι΅ένους όρους και δεν επιτρέπεται ΅ε τους ίδιους όρους η προσέλευση και στους ναούς;».

Καταλήγοντας, ο κ. Αντώνιος εύχεται οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι οι λιγότερες δυνατές και ο εγκλεισ΅ός ΅ας να γίνει ΅ια καλή ευκαιρία να καλλιεργηθού΅ε πνευ΅ατικά: «Μακάρι η οικονο΅ική κρίση που φαίνεται ότι έρχεται να είναι αντι΅ετωπίσι΅η. Ο Χριστός ΅ε την αγία του Ανάσταση να σκορπίσει τα σκοτάδια κάθε κρίσεως».

 


 

(Πηγή: https://www.ethnos.gr)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας