Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ Η «11η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ε. Β. Β. ΚΑΙ Β.

 

Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε η 11η κατά σειρά Εορτή του Παιδιού, που διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.

Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, χιλιάδες παιδιά από όλη την Αττική, μαζί με τους γονείς τους, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 25 περίπτερα-δοκιμασίες από τα οποία αποκόμισαν δώρα.

Τα παιδιά, περνώντας από τα υπόλοιπα περίπτερα (συνολικά 37), δροσίστηκαν με χυμούς και νερά, έφαγαν παγωτά, σουβλάκια, μαλλί της γριάς, ψυχαγωγήθηκαν με 3 παραστάσεις κουκλοθέατρου, παρακολούθησαν μία θεατρική παράσταση, κινούμενα σχέδια, κινηματογράφο, χορευτικά από παιδικά και νεανικά ενοριακά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική από το 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, φυσικά όλα δωρεάν, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος έδωσε για άλλη μια χρονιά το «παρών» και είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και τους παρευρισκόμενους, μοιράζοντας εικονάκια και δίδοντας την ευχή του.

Ο Μητροπολίτης μας είχε επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα 37 περίπτερα και να στηρίξει τους κατηχητές, τους μουσικούς, τους χορευτές και όλους τους εθελοντές, οι οποίοι διακόνησαν τη γιορτή και συνέβαλαν στο ωραίο αποτέλεσμα.

Για πρώτη φορά σε «Εορτή του Παιδιού» έγιναν οι απονομές των βραβείων για τα Διενοριακά Πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, του Αθλητικού Οργανισμού της Ιεράς Μητροπόλεως «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ», για το Εκκλησιαστικό Έτος 2013-2014. Α) Για το Πρωτάθλημα αρρένων Δημοτικού τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ενορίες: 1. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας 2. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας και 3. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου. Β) Για το Πρωτάθλημα αρρένων Γυμνασίου τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ενορίες: 1. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας 2. Κοιμήσεως Θεοτόκου Καραπάνου και 3. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας. Γ) Για το Πρωτάθλημα αρρένων Λυκείου τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Ενορίες: 1. Εισοδίων Θεοτόκου Τερψιθέας Γλυφάδας 2. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας και 3. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών. Δ) Για το Πρωτάθλημα αρρένων Αποφοίτων: πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η ομάδα των Αργοναυτών της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας. Ε) Για το Πρωτάθλημα Αποφοίτων Θηλέων: πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχτηκε η Ενορία του Αγίου Τρύφωνος Τερψιθέας Γλυφάδας.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι εθελοντές – κατηχητές και μη – που συμμετείχαν στα περίπτερα, το κουκλοθέατρο, τα χορευτικά κ.τ.λ. έλαβαν από τον Σεβασμιώτατο βιβλία και διάφορες ευλογίες, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης για τους κόπους τους.

Το παρόν δελτίο τύπου αδυνατεί να μεταφέρει το ευχάριστο και ωφέλιμο κλίμα, το οποίο έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στη γιορτή.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας