Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

Ο Μητροπολίτης μας στα 198 χρόνια του οράματος

 
Στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στην Τήνο συνοδεύοντας τα παιδιά της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας και ο οποίος παρακληθείς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’ χοροστάτησε απόψε στον Εσπερινό.
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος τον καλωσόρισε με λόγους αγάπης και τιμής και αναφέρθηκε στην εναπόθεση σήμερα της ψυχής του κάθε χριστιανού στην ασφάλεια των χεριών της Παναγίας και της μητρικής αγκαλιάς Της μέσα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από ένα αόρατο φόβο και μια αβεβαιότητα για το αύριο.
 
 
 
Ο Σεβασμιώτατος Γλυφάδας κ. Αντώνιος θεολογικότατα και διδακτικότατα ομιλήσας αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση των Αγίων με την Παναγία με συγκεκριμένα παραδείγματα Αγίων της Εκκλησίας, όπως Ιωάννου του Δαμασκηνού, Ανδρέα Κρήτης, του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των προσφάτων Αγίων Παϊσίου και Ιωσήφ του Ησυχαστού και πώς αυτοί μέσα από αυτή την πνευματική σχέση αξιώθηκαν Παναγιοφανειών όπως και η Οσία Πελαγία και παρεκάλεσε τους πιστούς με ενάρετη ζωή και με εσωτερική καθαρότητα να αξιώνονται αυτής της μεγάλης ευλογίας και της χάριτος της Παναγίας.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ Δωρόθεο για την παρακλητική πρόσκληση να παραστεί απόψε στον Εσπερινό και αύριο στη Θεία Λειτουργία.
 
Στο τέλος της Ακολουθίας ο Μητροπολίτης Γλυφάδας μοίρασε τον ευλογημένο άρτο στους πιστούς.
 
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας