Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΟΜΙΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΩΝ» ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 27/4/2011 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Εν Βούλα τη 23η Απριλίου 2011

 

Με προσκλήσεις που αποστέλλονται αυτές τις ημέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καλούνται πιστοί Χριστιανοί μας να παρακολουθήσουν σεμινάριο για την «πνευματική θεραπεία» που διοργανώνεται από τον «Όμιλο Εξυπηρετητών» και θα λάβει χώρα από τις 27/4/2011 στην περιοχή της Κορινθίας. Στα πλαίσια της ενημερώσεως του Ορθοδόξου ποιμνίου, επισημαίνουμε ότι η πνευματική «θεραπεία», γνωστή και ως ενεργειακή «θεραπεία», αποτελεί «αποκρυφιστική μέθοδο που εντάσσεται στα πλαίσια των σκοπών και μεθοδεύσεων της κίνησης της “Νέας Εποχής”»[1]. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο «Όμιλος Εξυπηρετητών» έχει χαρακτηριστεί ως ομάδα ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη από την Ζ΄ Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (αρ. 275)[2].

Ως εκ τούτου, έχουμε την ποιμαντική υποχρέωση να προειδοποιήσουμε για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ενασχόληση με την πνευματική «θεραπεία» και τις αμφιβόλου προελεύσεως «ενέργειες» στις οποίες αυτή επικεντρώνεται και να αποτρέψουμε την προσέλευση των Ορθοδόξων Χριστιανών στο εν λόγω σεμινάριο.

 

Εκ της Iεράς Μητροπόλεως

 


 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

[1]. Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Αιρέσεων, σελ. 802.

[2]. 20-26.09.1995.

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας