Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Εν Βούλα τη 6η Aπριλίου 2009

 

Στις 3-5 Απριλίου 2009 διεξήχθη στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού η 4η Διεθνής Ιατρική Έκθεση ιατρικών - νοσοκομειακών μηχανημάτων και εξοπλισμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων. Στα πλαίσια της έκθεσης, όπου έλαβαν χώρα σοβαρές επιστημονικές ομιλίες και στρογγυλές τράπεζες, διοργανώθηκαν και παράλληλες ημερίδες έξω από τα όρια της επιστήμης. Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθελοντισμού και ο Δήμος Αθηναίων (Οργανισμός Νεολαίας και ΄Αθλησης) διοργάνωσαν το «ΠολυΣυνέδριο Εθελοντισμού με κέντρο τον ΄Ανθρωπο» με 15 ημερίδες και 30 περίπτερα οργανώσεων-φορέων ΜΚΟ. Στο «ΠολυΣυνέδριο Εθελοντισμού» μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ε.Ο.Μ. (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων), Σωματεία Συμπληρωματικών Εναλλακτικών Θεραπειών, «σύμβουλοι προσωπικής ανάπτυξης», γκουρού και αιρετικές ομάδες. Έτσι έγιναν ημερίδες και ομιλίες για εναλλακτικές-αποκρυφιστικές ψευδοθεραπείες όπως: ρεφλεξολογία, αρωματοθεραπεία, ολιστική ιατρική και οδοντιατρική, ομοιοπαθητική, ιριδολογία, σιάτσου, δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, χοροθεραπεία και άλλα πολλά που κινούνται όχι μόνον εκτός ορίων επιστήμης, αλλά και εκτός ορίων αληθείας. Σε ένα ιατρικό συνέδριο παρείσφρυσε ο Μεσαίωνας. Οι γιατροί, όμως, και οι λοιποί συμμετέχοντες προτίμησαν να ακολουθήσουν την επιστήμη και έτσι οι εναλλακτικές ημερίδες και τα εναλλακτικά εργαστήρια είχαν ελάχιστη συμμετοχή· μάλιστα κάποια ακυρώθηκαν εντελώς εξαιτίας της μηδενικής προσέλευσης.

Είναι απορίας άξιο πώς σε ένα ιατρικό συνέδριο υπήρχαν περίπτερα που προωθούσαν και μοίραζαν φυλλάδια περί ρεφλεξολογίας, αρωματοθεραπείας, φυτοφαγίας, Βεδικής φιλοσοφίας και υπερβατικού διαλογισμού. Προκαλεί κατάπληξη πώς, μεταξύ των σύγχρονων επιστημονικών ιατρικών μηχανημάτων, διαφημιζόταν και μηχάνημα που δήθεν «μετράει μέσω υπολογιστή τις δυσαρμονίες του ενεργειακού πεδίου που προκαλούν τις ασθένειες»! Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να μην πλανηθεί κανείς όταν ιατρικοί όροι αναμιγνύονται με μεταφυσικές υποθέσεις και πρακτικές και παρουσιάζονται ως επιστήμη. Είναι θλιβερό πώς πλανήθηκαν και εκκλησιαστικά πρόσωπα και συμμετείχαν σε ένα ετερόκλητο συνέδριο που δεν είχε σχέση με πνευματικά θέματα. Είναι ενδεικτικό του «Νεοεποχίτικου» αέρα που αναπνέουμε ότι σε μια ιατρική έκθεση μοιράζονταν και βιβλία της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής», γνωστής αιρετικής ομάδας[1]. Στο περίπτερο της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» διανέμονταν και προσκλήσεις των Ρόταρυ, το οποίο αποτελεί παρακλάδι της Μασωνίας. Σε προσεχή εκδήλωση που διοργανώνουν οι Ρόταρυ σε συνεργασία με τον Δήμο Βούλας θα μιλήσει η πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» και ρόταρυ κ. Ιωάννα Μαρή, οι καταγεγραμμένες θέσεις της οποίας έχει καταδειχτεί ότι κινούνται στο χώρο του αποκρυφισμού και των εξωχριστιανικών δοξασιών.

Σήμερα - περισσότερο παρά ποτέ - χρειάζεται διαρκής εγρήγορση και προσοχή, αναζήτηση έγκυρης ενημέρωσης ώστε να αποφευχθούν οι παγίδες των αιρέσεων, αλλά και πολλή προσευχή για τα θύματα της πλάνης.

 


 

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

[1]. Η «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη ομάδες στη Ζ΄ Πανορθόδοξο Συνδιάσκεψη της Αλιάρτου.

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας