Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

O ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

 

Προσκυνηματική πνευματική ανάβαση στο ΄Αγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, από τις 26/6 έως τις 2/7 του 2014, απ᾿ όπου επέστρεψε πλήρης πνευματικών εμπειριών και ευλογιών.

Στο διάστημα παραμονής του στο Περιβόλι της Παναγίας, κατόπιν ευλογίας και σχετικής αδείας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης μας φιλοξενήθηκε και λειτούργησε στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου εόρτασε και τα ονομαστήριά του μαζί με τους πατέρες της Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος είχε επίσης την ευλογία και ευκαιρία να υποδεχθεί και να προσκυνήσει την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία συνοδευόμενη από τον Καθηγούμενό της Γέροντα Εφραίμ, επέστρεψε πανηγυρικά στην Ιερά Μονή, από τις εορταστικές Εκδηλώσεις στα πλαίσια των Παύλειων της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Φυσικά, ο Μητροπολίτης μας είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει και άλλα Ιερά κειμήλια της Μονής, ιδιαιτέρως της Παναγίας της Παραμυθίας.

Την 1η Ιουλίου, με αγιορείτικη λαμπρότητα και κατάνυξη, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντα Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, όπου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε μαζί με τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, τον Επίσκοπο Σβιτλοβόντσκ κ. Θεοπρέπιο από την Ουκρανία, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Αρχιμ. Ελισαίο, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Καρακάλου Αρχιμ. Φιλόθεο και άλλους ιερομονάχους και μοναχούς επισκέπτες, αγιορείτες και μη. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου, στο τάφο του Γέροντα Ιωσήφ τελέστηκε τρισάγιο. Στο Συνοδικό παρετέθη αγιορείτικο κέρασμα, ενώ ο Μητροπολίτης Λεμεσού αναφέρθηκε στη μορφή του Γέροντα Ιωσήφ.

Στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, ο Ποιμενάρχης μας προσκύνησε την Παναγία «Ἄξιον Ἐστίν» και τέλεσε Τρισάγιο στον Μακαριστό πλέον Γέροντα Μωυσή. Στην Ιερά Επιστασία συναντήθηκε με τον νέο Πρωτεπιστάτη Γ. Συμεών Διονυσιάτη. Στις Ιερές Μονές Σταυρονικήτα, Φιλοθέου και Καρακάλου ο Ιεράρχης είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει στα Καθολικά τους και να συναντήσει τους Καθηγουμένους τους, όπου αντάλλαξαν τον ασπασμό της αγάπης και συζήτησαν για διάφορα εκκλησιαστικά και πνευματικά θέματα.

Φυσικά, λόγω της χρονικής συγκυρίας της πνευματικής αυτής εξορμήσεως, ὁ Ποιμενάρχης μας δεν κατέστη δυνατόν να δεχθεί ευχές, για την ονομαστική του εορτή, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης συνειδητά επέλεξε κάτι τέτοιο. Όμως είναι Ευγνώμων για την ποικιλοτρόπως εκδηλωθείσα αγάπη κληρικών και λαϊκών ο Σεβασμιώτατος, μεταφέροντας την αδαπάνητη ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων Αποστόλων, που την Σύναξή τους εορτάσαμε, στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Θεοσώστου Μητροπόλεώς του, εκφράζοντας τις εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες του, και βεβαιώνει ότι η προσευχή του υπέρ του Ποιμνίου του αλλά και πάντων των χριστιανών υπήρξε το βασικό αίτημα των πολλαπλών ευκαιριών προσευχής στο Αγιώνυμο Όρος, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε κάθε Θεία Λειτουργία την οποία τελεί.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας