Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

 

8 Φεβρουαρίου 2011

 

Προς

Αναπλ. Δ/ντή

Δημοτικής Εκπαίδευσης

κ. Ελπιδοφόρο Νεοκλή,

Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού

1434 Λευκωσία

 

 

ΘΕΜΑ: Γκουρουϊστική Οργάνωση σε Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία της Κύπρου!!!

 

Αξιότιμε κύριε,

Η Παγκύπρια Ένωση Γονέων (Π.Ε.Γ.) έθεσε ως στόχο και σκοπό της, από το έτος ιδρύσεώς της το 1994, την προσφορά έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης στο κοινό, γύρω από τα θέματα των Αιρέσεων και της Παραθρησκείας στην Κύπρο και το Εξωτερικό.

Στην αντίληψη της Ομάδας Εργασίας της Π.Ε.Γ έχει περιέλθει προ ημερών, ότι η Γκουρουϊστική οργάνωση «Brahma Kumaris» κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα «Αξίες ζωής στην Εκπαίδευση» («Living Values Education» ή LVEP).

Αυτό το παραδέχεται η ίδια η οργάνωση στην ιστοσελίδα της http://www.bkwsu.org/what-we-do-el/globalinitiatives-el/spiritualeducation.htm-el?set_language=el

Γράφει σχετικά: «Οι Brahma Kumaris ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι στην ανάπτυξη και στην πρωταρχική φάση του LVEP. Το πρόγραμμα βασίστηκε σε παλαιότερο επίσης παγκόσμιας εμβέλειας: Sharing our Values for a Better World με φορέα τους Brahma Kumaris το 1995».

Πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα «Living Values Education», έχει εισαχθεί σε αριθμό ιδιωτικών νηπιαγωγείων της Λευκωσίας και πολύ πιθανόν και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου μας.

Αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα της «Brahma Kumaris», θα διαπιστώσει ότι η Γκουρουϊστική αυτή οργάνωση, τον παραπέμπει στην ιστοσελίδα http://www.livingvalues.net/countries/cyprus.html, την οποία επιμελείται η κα Α.Σ.

Σύμφωνα με το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, έκδοση της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης, «ο ειδικός φορέας για τη μελέτη των «καταστροφικών λατρειών» AGPF (Βόννη Γερμανίας) κατατάσσει την οργάνωση «Brahma Kumaris» στις «καταστροφικές λατρείες», επειδή οι πρακτικές της μπορούν να καταστρέψουν προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις και τελικά την ίδια την προσωπικότητα του ανθρώπου».

Εξάλλου η Ζ΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (Αλίαρτος 20-26.9.1995) κατέταξε την οργάνωση «Brahma Kumaris» ανάμεσα στις ομάδες που είναι ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη και ζωή και επικίνδυνες για την προσωπικότητα του ατόμου.

Πρόκειται λοιπόν για μία ομάδα όπου ενώνονται στοιχεία των πλέον διαφορετικών θρησκειών και προβάλλεται ακατάσχετος συγκρητισμός. Τα στοιχεία ενός εσωτεριστικού γνωστικισμού είναι προφανή, όπως επίσης και το Ινδουϊστικό υπόβαθρο της κίνησης.

Σύμφωνα με το Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Καρπασίας, η οργάνωση «Brahma Kumaris» ασπάζεται «την αντιχριστιανική διδαχή του Κάρμα και της μετενσάρκωσης, όπως και τη διδαχή περί κοσμικών κύκλων και κοσμικών εποχών».

Απ᾿ όσα αναφέραμε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την προσωπικότητά τους, τα παιδιά μας, τα οποία είναι το μέλλον του πολύπαθου νησιού μας, να παρακολουθούν αμφιβόλου ποιότητας προγράμματα, πίσω από τα οποία κρύβονται ανατολικής προέλευσης Γκουρουϊστικές οργανώσεις.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε όπως διερευνήσετε τις πληροφορίες αυτές που σας δίνουμε, για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πριν είναι ήδη αργά.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα θέλατε.

 

Με εκτίμηση,

Γραμματεία Π.Ε.Γ.

 


 

(Πηγή: ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ, τεύχος 37-39)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας