Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η Ιερά Μητρόπολις εκφράζει την έντονη αντίθεσή της σχετικά με την επιχειρούμενη αλλοίωση του Μαθήματος των Θρησκευτικών. Η διδασκαλία των Θρησκευτικών μέσα από τους λεγόμενους Φακέλους μόνο σύγχυση θα επιφέρει στους Ορθόδοξους μαθητές, οι οποίοι τελικά δεν θα διδαχθούν σωστά ούτε την πίστη τους, ούτε τις άλλες θρησκείες.

Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένοι και δομημένοι οι εν λόγω Φάκελοι και η απουσία συστηματικής παρουσίασης της Ορθοδόξου Χριστιανικής διδασκαλίας, αλλά και των άλλων θρησκειών, θα αφήσει τα παιδιά σε άγνοια, καταρχάς σχετικά με την Ορθόδοξη πίστη, και θα τα οδηγήσει σε επιφανειακά συμπεράσματα και στην καλλιέργεια ακόμα και αιρετικών ιδεών. Η γνώση για την Ορθοδοξία, την οποία οφείλει να παρέχει το σχολείο στους Ορθόδοξους μαθητές, μέσα από το μάθημα των Θρησκευτικών, αντικαθίσταται από την κατήχηση σε πλανεμένες και αιρετικές διδασκαλίες, όπως ο συγκρητισμός, ο πανθρησκειακός σχετικισμός κ.τ.λ.

Αντί να βοηθούνται να γνωρίσουν την αλήθεια και τα δόγματα της πίστεώς μας, τα παιδιά μας δηλητηριάζονται κατηχούμενα στην πλάνη. Έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορούμε;

 

 


 

(Διεύθ.: http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro={8D9B3054-F878-4E27-A766-E063FF11CE30})

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας