Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΙΔΙ, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

Σε μία σπάνια περίπτωση γέννησης μωρού από μητέρα εγκεφαλικά νεκρή ήταν μάρτυρες το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Saad Specialist στην πόλη Al Khobar, στην ανατολική περιοχή της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η μητέρα «γέννησε» ένα υγιέστατο αγόρι 28 εβδομάδων και δύο ημερών. Ο διευθυντής της κλινικής, Δρ. Samer Qarah περιγράφει το τραγικό περιστατικό. Η ίδια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από τέσσερις μήνες σε πολύ άσχημη κατάσταση και τότε ήταν μόλις 11 εβδομάδων έγκυος. Όλο το διάστημα μέχρι σήμερα η σίτισή της γινόταν τεχνητά, ενώ χορηγούνταν όλα τα απαραίτητα αντιβιοτικά.

Η ομάδα γιατρών που κούραρε την εγκυμονούσα μέχρι να έρθει η ώρα που το μωρό θα ήταν έτοιμο να γεννηθεί, ήρθαν αντιμέτωποι με θρησκευτικά και ηθικά διλήμματα όλο το διάστημα αυτό.

Στις 28 βδομάδες και επειδή η κατάσταση της υγείας του μωρού χειροτέρευε, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Το ευτυχές είναι ότι όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας.

 


 

(Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/192681/egefalika-nekri-mitera-fernei-ston-kosmo-paidi/)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας