Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΡΩΣΙΩΝ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 

Λαμπρό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα Πέμπτη, 24 Μαϊου 2012 στον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου Κρεμλίνου, μεταξύ του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Επίσης συλλειτούργησαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες που συνοδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο, καθώς και Ιεράρχες της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Να αναφερθεί ότι από χθες Τετάρτη 23 Μαΐου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, πραγματοποιεί επίσημη ειρηνική επίσκεψη στο Πατριαρχείο Μόσχας. Τη Συνοδεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θα απαρτίζουν: οι Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομος, Ελασσώνος Βασίλειος, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος, O Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. Παύλος, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος, Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, οι Επίσκοποι Διαυλείας Γαβριήλ και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος, ο αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού), ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αβραμίδης, ο Αρχιδιάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης, υπάλληλοι των Συνοδικών Ιδρυμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δείτε το παρακάτω 59 λεπτών βίντεο με ολόκληρη την λιτανεία:

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας