Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

 

Μια ομάδα γάλλων επιστημόνων που ειδικεύεται στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς ανακοίνωσε ότι ένα σχέδιο μιας τελείως τεχνητής καρδιάς, στο οποίο εργάζεται εδώ και 15 χρόνια, θα προχωρήσει στη βιομηχανική παραγωγή «ώστε σε δυόμισι χρόνια» να είναι έτοιμη για δοκιμαστικές μεταμοσχεύσεις σε ανθρώπους.

Πολλές ομάδες επιστημόνων σε όλον τον κόσμο, κυρίως στην Ασία και στις ΗΠΑ, εργάζονται για την τελειοποίηση μιας τεχνητής καρδιάς, που θα υποκαταστήσει την φυσική καρδιά.

Αυτή η τεχνητή καρδιά τελειοποιήθηκε από τον καθηγητή Αλέν Καρπεντιέ, του ευρωπαϊκού νοσοκομείου Ζορζ Πομπιντού στο Παρίσι. Θα κατασκευαστεί από μια βιοϊατρική εταιρεία, την Carmat, που προέρχεται από τον ευρωπαϊκό όμιλο άμυνας και αεροναυτικής EADS.

«Περνάμε σήμερα από την καθαρή έρευνα στην κλινική εφαρμογή, μετά από 15 χρόνια εργασίας δίνουμε το χέρι στη βιομηχανία για να κατασκευάσει μια τεχνητή καρδιά που θα χρησιμοποιηθεί στον άνθρωπο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καρπεντιέ.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Καρπεντιέ, τα πειραματικά πρωτότυπα που έχουν τελειοποιηθεί από την ομάδα του έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, αλλά «προπάντων με ψηφιακή προσομοίωση».

«Η τεχνητή καρδιά είναι έτοιμη, χρειάζεται να παραχθεί βιομηχανικά», δήλωσε ο ίδιος και σημείωσε ότι «όλα τα συστατικά της πρόθεσης» δεν έχουν εμφανίσει καμμία «επιπλοκή κατά την χρήση».

 


 

(Πηγή: www.skai.gr 27/10/2008)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας