Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟ ΝΕΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ «ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑΣ»: ΤΙ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ

 

Δεκατριάχρονη στην Τουρκία αυτοκτόνησε παίζοντας το θανατηφόρο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα». Η Emine Karadag χρησιμοποίησε την καραμπίνα του πατέρα της για να βάλει τέλος στη ζωή της.

Η 13χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα ΄Αδανα, στη νότια Τουρκία. Το παιδί είχε αφήσει πίσω του ζωγραφιές με φάλαινες, μία λίστα με τα 25 πράγματα που έπρεπε να κάνει πριν πεθάνει, αλλά και τις οδηγίες του άκρως επικίνδυνου παιχνιδιού, που ενθαρρύνει όσους παίζουν να προχωρήσουν σε αυτοκτονία.

Σε επιστολή που άφησε στην οικογένειά της έγραφε πως «η αυτοκτονία είναι μια διαφυγή», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Οι παίκτες της «Μπλε Φάλαινας» εντάσσονται σε μία ομάδα και επί 50 ημέρες υποβάλλονται σε καθημερινά τεστ, όπως το να δουν ένα θρίλερ. Την 50ή ημέρα, αυτοί που ελέγχουν το παιχνίδι δίνουν εντολή στους παίκτες – που συνήθως είναι ανήλικοι – να αυτοκτονήσουν.

Η «Μπλε Φάλαινα» έχει συνδεθεί με περίπου 130 αυτοκτονίες.

Ο θείος της 13χρονης σημείωσε πως η Emine δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο με τη δική της βούληση. «Δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να έκανε κάτι τέτοιο», είπε.

«Διαβάσαμε το σημειωματάριό της, βρήκαμε μερικές ζωγραφιές και σημειώματα. Ήταν μέλος μιας ομάδας που έπαιζε τη “Μπλε Φάλαινα”. Βρήκαμε σημειώματα που έλεγαν πως θα κάνει αυτό και εκείνο», δήλωσε και παρέθεσε μέρος των σημειώσεων της ανιψιάς του: «Θα χτυπήσουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε και θα πάμε στον Παράδεισο και ύστερα θα αναστηθούμε και θα επιστρέψουμε εδώ».

«Το παιχνίδι την επηρέαζε πλήρως», είπε ακόμη, και κάλεσε τους γονείς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

 


 

(Πηγή: CNN, από Παγκύπρια Ένωση Γονέων)

(Διεύθ.: http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro={2A3E6C5A-0076-4F2B-8D0D-AD917848A1F7})

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας