Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΜΗΤΕΡΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΗΒΕΣ ΜΕΛΗ ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ

 

Περισσότερες από τις μισές έφηβες, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, που απομακρύνθηκαν από μια πολυγαμική αίρεση στο Τέξας στις αρχές Απριλίου, έχουν ήδη γίνει μητέρες ή είναι έγκυες, όπως ανέφερε η κοινωνική πρόνοια της Πολιτείας αυτής.

Από τις αρχές Απριλίου 463 ανήλικοι από 5 έως 17 ετών (250 κορίτσια και 213 αγόρια) έχουν απομακρυνθεί από το τεράστιο ράντσο όπου ζούσαν, σε απομόνωση, οι πιστοί μιας αίρεσης. Σύμφωνα με τις πολιτειακές αρχές, τα κορίτσια υποχρεώνονταν, από την εφηβική τους ηλικία, να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τους «πνευματικούς συζύγους» τους, ενώ τα αγόρια κατηχούνταν έτσι ώστε να συνεχίζουν την πρακτική αυτή.

Οι υπηρεσίες προστασίας της οικογένειας έχουν μέχρι στιγμής διαπιστώσει ότι από τα 53 κορίτσια ηλικίας από 14 έως 17 ετών τα 31 είναι μητέρες ή βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα. Όλα τα παιδιά που απομακρύνθηκαν από το ράντσο, εκτός από έξι που είναι άρρωστα, έχουν προωθηθεί σε κέντρα φροντίδας, ενώ οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να μην χωρίσουν τα αδέλφια. Μια ειδική υπηρεσία έχει αναλάβει 17 γυναίκες που έχουν παιδιά ηλικίας μικρότερης του ενός έτους. Οι έφηβες μητέρες δεν έχουν χωριστεί από τα παιδιά τους ενώ όλες οι υπόλοιπες έχουν το δικαίωμα να τα επισκέπτονται.

 


 

(Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, 29 Απριλίου 2008)

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας