Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΟΧΙ ΣΤΟ FACEBOOK

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για το Facebook (2010)

«Προτείνουμε, παρακαλούμε και εντελλόμεθα όπως μη χρησιμοποιείτε το μέσον τούτο» δηλώνει με εγκύκλιο που απευθύνει στους ιερείς των Μητροπόλεων της μεγαλονήσου ο Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Κρήτης. «Δεν γνωρίζω προσωπικώς το εν λόγω θέμα, αλλά γνωρίζω τους κινδύνους, τα κακά και τα σκάνδαλα, τα οποία είναι δυνατόν να προκληθούν εις την Εκκλησία, την Αρχιεπισκοπήν μας και σε όλους όσοι το χρησιμοποιούν χωρίς διάκριση». Συνεχίζει: «Όσοι το έχετε χρησιμοποιήσει αυτό, παρακαλείσθε όπως αποστασιοποιηθείτε δια την προσωπικήν σας ασφάλειαν και το καλόν της Εκκλησίας».

 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας για το Facebook (2012)

«Μετά από προσεκτικήν έρευναν και παρακολούθησιν, διεπιστώσαμεν ότι κληρικοί της ημετέρας Ιεράς Μητροπόλεως έχουν και χρησιμοποιούν σελίδας κοινωνικής δικτυώσεως εις το διαδίκτυον, με αποτέλεσμα να προκαλούν εις εαυτούς και αλλήλους πειρασμόν, ανυπολόγιστον πρόκλησιν και βλάβην πνευματικήν, ατομικήν και οικογενειακήν. Κατόπιν τούτων, εντελλόμεθα όπως χωρίς αναβολήν όσοι ιερείς διαθέτουν Facebook, MSN, Twitter κ.λπ., να το καταργήσουν πάραυτα. Εάν όμως επιδείξουν ανυπακοήν και συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν, θα αντιμετωπίσουν και θα δεχθούν προσωπικόν επιτίμιον».

 

Ο Μητροπολίτης Ηλείας για το Facebook (2015)

«Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στους ιερείς και το εκκλησίασμα».

 

Εκστρατεία «Εγκαταλείψτε το Facebook» (2018)

Μετά την αποκάλυψη για την υφαρπαγή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων χρηστών, ξεκίνησε πρόσφατα η εκστρατεία «Διαγράψτε το Facebook». Ο συνιδρυτής του Whatsapp καλεί τους χρήστες του Facebook να διαγράψουν τον λογαριασμό τους στο κοινωνικό δίκτυο. Με αφορμή το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργηθεί μία εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #DeleteFacebook. Σε ανάρτησή του στο twitter, o συνιδρυτής του Whatsapp, Μπράιαν ΄Ακτον, έγραψε πως «Ήρθε η ώρα. #DeleteFacebook» (20 Μαρτίου 2018).

Σημειώνεται ότι, το 2014, το Facebook αγόρασε το Whatsapp έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο ΄Ακτον αποχώρησε από την εταιρεία το 2017 (http://politis.com.cy/article/sinidritis-whatspp-diagrapste-to-facebook).

 


 

(Διεύθ.: http://www.imglyfadas.gr/portal/gr/details.asp?cdPro={119D439E-89CB-407C-BA70-1484E6119DA0})

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας