Τι καινούργιο προστέθηκε στην ιστοσελίδα... | Χάρτης Ιστότοπου
Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς

ΠΟΣΩΝ ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH

 

Αν είσαι Ρωμαιοκαθολικός, η Εκκλησία σου μοιραζόταν την ίδια πλούσια αποστολική και δογματική κληρονομιά όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία για τα πρώτα χίλια χρόνια της ιστορίας της, αφού κατά την πρώτη χιλιετία αποτελούσαν μία Εκκλησία. Δυστυχώς, το 1054 ο Πάπας της Ρώμης αποσχίσθηκε από τα άλλα 4 πρεσβυγενή Πατριαρχεία (της Κωνσταντινουπόλεως, της Αλεξανδρείας, της Αντιοχείας και των Ιεροσολύμων), παραποιώντας το αρχικό Σύμβολο της Πίστεως και θεωρώντας τον εαυτό του αλάθητο. Έτσι η Εκκλησία σου είναι 958 ετών.

Αν είσαι Λουθηρανός, η θρησκεία σου ιδρύθηκε από τον Martin Luther (Μάρτιν Λούθερ), έναν πρώην μοναχό της Καθολικής Εκκλησίας, το έτος 1517.

Αν ανήκεις στην «Εκκλησία της Αγγλίας», η θρησκεία σου ιδρύθηκε από τον Βασιλιά Ερρίκο τον 8ο, το έτος 1534, διότι ο Πάπας δεν του έδινε διαζύγιο με το δικαίωμα να ξαναπαντρευτεί.

Αν είσαι Πρεσβυτεριανός, η θρησκεία σου ιδρύθηκε από τον John Knox (Τζον Νοξ), στη Σκωτία το έτος 1560.

Αν είσαι Βαπτιστής, χρωστάς τα δόγματα της θρησκείας σου στον John Smith (Τζον Σμιθ), ο οποίος την ξεκίνησε στο ¶μστερνταμ το 1606.

Αν είσαι Προτεστάντης Επισκοπελιανός, η θρησκεία σου είναι παραφυάδα της Εκκλησίας της Αγγλίας και ιδρύθηκε από τον Samuel Seabury (Σάμιουελ Σίμπερι) στις αποικίες της Αμερικής τον 17ο αιώνα.

Αν είσαι Μεθοδιστής, η θρησκεία σου ιδρύθηκε από τον John και τον Charles Wesley (Τζον και Τσαρλς Γουέσλεϊ) στην Αγγλία γύρω στο 1774.

Αν είσαι Ουνιταριανός, η Εκκλησία σου ιδρύθηκε από τον Theophilus Lindsey (Θεόφιλο Λίντζι) στο Λονδίνο το 1774.

Αν είσαι Μορμόνος («Εκκλησία των Αγίων των Τελευταίων Ημερών»), η θρησκεία σου ιδρύθηκε στην Παλμύρα της Νέας Υόρκης το 1829.

Αν ανήκεις στην «Ολλανδική Μεταρρυθμισμένη Εκκλησία» αναγνωρίζεις τον Michaelis Jones (Μιχαήλ Τζόουνς) ως ιδρυτή, διότι ίδρυσε τη θρησκεία σου στη Νέα Υόρκη το 1628.

Αν ασκείς λατρεία με το «Στρατό Σωτηρίας», η σέκτα σου ξεκίνησε με τον William Booth (Γουίλιαμ Μπουθ) στο Λονδίνο το 1865.

Αν είσαι μέλος της «Εκκλησίας της Χριστιανικής Επιστήμης», το 1879 είναι το έτος που ιδρύθηκε η θρησκεία σου από την Mary Baker Eddy (Μαρία Μπέικερ Έντυ).

Αν ανήκεις σε μία από τις θρησκευτικές οργανώσεις με το όνομα «Εκκλησία των Ναζαρηνών», «Πεντηκοστιανό Ευαγγέλιο», «Αγιαστική Εκκλησία» ή «Μάρτυρες του Ιεχωβά», η θρησκεία σου είναι μία από τις εκατοντάδες νέες σέκτες που ιδρύθηκαν από ανθρώπους τα τελευταία εκατό χρόνια.

Αν είσαι ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, η θρησκεία σου ιδρύθηκε το έτος 33 από τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού. Παραμένει αναλλοίωτη έκτοτε. Η Εκκλησία μας είναι τώρα 1979 ετών.

 


 

Εκτύπωση Σελίδας Μείωση Γραμματοσειράς Αύξηση Γραμματοσειράς
Ἐπιστροφή στήν ἀρχή τῆς σελίδας